Keresés

John Doe:Az önbíráskodó

John Doe egy teljesen hétköznapi férfi, hétköznapi munkával, mégis egy ország kíséri szemmel a sorsát a bíróságon. John Doe megunta, hogy az igazságszolgáltatás sokszor a bűnözőket védi és az áldozatok és családjaik tehetetlenek velük szemben. Megunta hogy a gyengéket nem védi senki és semmi. John Doe nappal átlagos férfi, éjszaka viszont ő a hóhér, a bíró és az esküdtszék. Ha pedofil, feleségverő, drog díler vagy, nem az a kérdés, hogy John Doe eljön érted, hanem hogy mikor.

Az ország egyik fele örül, hogy John Doe megvédi őket és úgy vannak vele, hogy végre van valakinek szafaladé a lába között, hogy cselekedjen, míg az ország másik fele fél és egy életre a rács mögé küldené őt, attól tartva, hogy mi van ha már nem lesz neki elég az, hogy bűnözőkre vadászik.

A film olyan kérdéseket is boncolgat, hogy mi a különbség a parancsra ölő katona és egy sima gyilkos között vagy hogy ha azt akivel éppen sétálsz az utcán megölik melletted, közvetlen a gyilkosság után mennyi idővel lesz jogos önvédelemből, önbíráskodó bosszú. Azt már nem is említem, hogy a film tartogat két olyan csavart is ami tuti pislogás nélkül hagy pár percre.

Hogy John Doe hős vagy egy egyszerű gyilkos? Döntsd el te!